Rainbow Horticulture Tunisia is lid van Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een groep vakbekwame telers en medewerkers is Harvest House continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt waar we dan ook flexibel op inspelen. Deze specifieke product- en marktkennis in combinatie met ons innovatieve vermogen maken ons de solide, meedenkende partner die we graag willen zijn. Dit resulteert uiteindelijk in het oogsten van het beste rendement. Niet alleen voor ons en onze telers, maar voor iedereen.

Kwekerij Growin

Bedrijf Rainbow Horticulture Tunisia
Locatie(s) Fondouk Djedid-Nabeul
Land Tunesië
Producten Rode puntpaprika’s, rode, gele en oranje blokpaprika’s
Arealen  ha 5,2
Certificeringen GlobalGAP, GRASP

Rode paprika

Zoet, stevig en kruidig

Rode puntpaprika

Zoeten nauwelijks zaadjes

Gele paprika

Zoet en stevig

Oranje paprika

Zoeten sappig

RAINBOW HORTICULTURE TUNISIA

“Samenwerking geeft meer kracht” is een passende uitspraak van de medewerkers van Rainbow Horticulture Tunisia. De vraag naar jaarronde paprika’s neemt toe en in 2015 besloten kwekerij de Wieringermeer, de Grow Group en een Tunesische partner de krachten te bundelen en in Tunesië een paprika teeltbedrijf op te zetten. Het doel is om met deze topkwaliteit Tunesische paprika’s de Nederlandse paprika’s aan te vullen tijdens de teeltwissel. Hierdoor kan Rainbow Horticulture Tunisia de supermarkten jaarrond voorzien van kwalitatief goede paprika’s.

 

Zo kwamen zij bij een plastic kas van 2,5 hectare uit waar potplanten werden geteeld. De kas, het voormalige management en het personeel werd overgenomen en er werd gestart met de paprikateelt. Eerst was er het idee om alleen puntpaprika’s te telen, echter toonde een grote supermarkt veel interesse in blokpaprika’s. Nu worden er op 2,5 hectare rode puntpaprika’s en rode, gele en oranje blokpaprika’s geteeld. Het klimaat is heel gunstig voor de teelt, echter is het er in de zomer te heet en kan er niet geteeld worden. Het uitstekende natuurlijke licht en de efficiënte transportroute naar Nederland, maakt deze locatie perfect voor de teelt. Met maar liefst 15 hectare grond zijn er de komende jaren zeker mogelijkheden en plannen voor uitbreiding en wordt er momenteel al 2,7 hectare bijgebouwd.

 

Bij het telen staan de productie en de kwaliteit centraal. Er wordt volledig gebruik gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen: er worden bijvoorbeeld natuurlijke vijanden ingezet tegen de schadelijke insecten. Maar ook het klimaat en de kennis en kunde van de werknemers dragen bij aan het behoud van de goede kwaliteit.

 

Er wordt niet alleen aan de wens van de klant voldaan door jaarrond paprika’s te leveren, maar ook de werknemers zijn zeer tevreden door de geboden werkgelegenheid, de goede werkomstandigheden en de fijne sfeer die binnen het bedrijf heerst.

 

De drie partners hebben elk hun eigen taak: waar de een verantwoordelijk is voor de teelt, de inkoop en de techniek is de ander verantwoordelijk voor het aanleveren van de zaden en planten en weer een voor de mogelijkheid te kunnen ondernemen in Tunesië. Alles wordt samen beslist en in deze samenwerking ligt dan ook de kracht van dit bedrijf.