Rainbow Growers

Aangenaam!

Bij de Rainbow Growers group zijn we gespecialiseerd in het telen, oogsten en verpakken van paprika’s op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier.

“Feeding the world with healthy food”, dat is ons streven en hetgeen waar wij ons elke dag voor inzetten. Wij staan voor maximale kwalitatieve productie met aandacht voor het milieu, onze omgeving en de mens.

Duurzaam telen

Dit houdt in dat wij duurzaam produceren en er alles aan doen om onze ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen.

Binnen onze gehele keten spannen we ons in om zo min mogelijk afval te produceren, minder gas te verbruiken en onze CO2-uitstoot doorlopend verder te verlagen.

We zijn trots op de successen die we al op dit vlak hebben geboekt. In de afgelopen tien jaar hebben wij onze CO2-uitstoot met 77% weten terug te brengen. We hebben dit onder meer weten te realiseren door ons gasverbruik fors te verminderen – en dat terwijl de oppervlakte van onze teelt in diezelfde periode juist is gegroeid. In onze meest recent gebouwde, 10.2 hectare grote kas in Middenmeer, gebruiken we zelfs helemaal geen gas meer. Rainbow Middenmeer wordt geheel verwarmd met aardwarmte.

Naast duurzaamheid als belangrijk maatschappelijk thema, staat bij Rainbow Growers ook het welzijn van haar mensen centraal. Veiligheid, goede arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid nemen een belangrijke plaats in binnen de organisatie. “De inzet en betrokkenheid, maar vooral het grote verantwoordelijkheidsgevoel van onze mensen heeft ons zo ver gebracht”, legt directeur Peter Steentjes uit. “Dit zal ons ook in de toekomst verder helpen.”

Partners

Rainbow Growers Group is een initiatief van Patrick Grootscholten, Daaf Steentjes, Arco Vreugdenhil en Peter Steentjes.

Zij zijn als partners verenigd in de onderneming en vormen tevens de directie.

Elk van de partners heeft zijn eigen specialiteit. Hier zijn we ons van bewust en hier is onze besluitvorming ook op gebaseerd. Wij zien het als onze missie om voorop te lopen op het gebied van productkwaliteit en innovatief ondernemen. Ons partnerschap in Noord-Holland omvat drie kwekerijen van in totaal 81 hectare en twee sorteerlocaties waar al onze producten gesorteerd en verpakt worden.

Patrick Grootscholten – Algemeen Directeur
Ondernemer sinds 1991, startte in 2005 met de ontwikkeling van Kwekerij De Wieringermeer. Naast de taken bij Kwekerij de Wieringermeer is Patrick verantwoordelijk voor nieuwbouw en projecten.

Daaf Steentjes – Teelt Directeur
Daaf ontmoette Patrick Grootscholten in 1995. Na twee jaar samen te hebben gewerkt, startten zij een gezamenlijke onderneming: Kwekerij Growin. In deze periode ontstonden de plannen voor Kwekerij De Wieringermeer, die in 2006 in gebruik is genomen.

Arco Vreugdenhil – Financieel Directeur
Na zijn studie bedrijfskunde is Arco als accountant gestart bij PWC. Een half jaar na de start van Kwekerij de Wieringermeer heeft hij zich bij het partnerschap aangesloten als financieel specialist. Hij is onder meer verantwoordelijk voor zaken als financiën, energie en juridische zaken.

Peter Steentjes – Operationeel Directeur
Peter heeft 30 jaar ervaring in de glastuinbouw en heeft veel expertise op het gebied van organisatie, productie, teelt en de opkweek van planten. Na meerdere jaren de opkweek van planten voor Rainbow Growers Group te hebben verzorgd, is Peter in 2018 als compagnon aangesloten. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie en operatie van Kwekerij de Wieringermeer, Kwekerij Andijk en Rainbow Middenmeer.

Thimo van Marrewijk – Commercieel Directeur
Thimo werkt sinds 2011 bij Rainbow Growers Group. Voordat hij in de paprikateelt begon heeft hij kennis en ervaring opgedaan op de tuinbouwschool en in de sierteelt van phalaenopsis & chrysanten.

Algemeen Directeur

Patrick Grootscholten

LinkedIn - Patrick Grootscholten

Teelt Directeur

Daaf Steentjes

LinkedIn - Daaf Steentjes

Financieel Directeur

Arco Vreugdenhil

LinkedIn - Arco Vreugdenhil

Operationeel Directeur

Peter Steentjes

LinkedIn - Peter Steentjes