Kwekerij het Westland is lid van Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een groep vakbekwame telers en medewerkers is Harvest House continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt waar we dan ook flexibel op inspelen. Deze specifieke product- en marktkennis in combinatie met ons innovatieve vermogen maken ons de solide, meedenkende partner die we graag willen zijn. Dit resulteert uiteindelijk in het oogsten van het beste rendement. Niet alleen voor ons en onze telers, maar voor iedereen.

Kwekerij het Westland

Bedrijf Kwekerij het Westland
Locatie(s) Poeldijk en Naaldwijk
Land Nederland
Producten Puntpaprika rood, geel en oranje
Arealen 6,5 ha
Certificeringen GlobalGap

Gele puntpaprika

Zoet, nauwelijks zaadjes

Oranje puntpaprika

Zoet, nauwelijks zaadjes

Rode puntpaprika

Zoet, nauwelijks zaadjes

Kwekerij het Westland

 

Eigenaren Thimo van Marrewijk, Arco Vreugdenhil en John van Marrewijk hebben zich met Kwekerij het Westland gespecialiseerd in het telen van puntpaprika’s in de kleuren rood, oranje en geel. Het areaal omvat 6,5 ha, het bedrijf is gevestigd in het Westland (Poeldijk en Naaldwijk). “In de (nabije) toekomst willen wij de puntpaprika verder ontwikkelen tot een topproduct en ons areaal uitbreiden.”

 

Met de puntpaprika heeft Kwekerij het Westland een product dat zich qua uiterlijk en smaak onderscheid van de bekendere blokpaprika. “De puntpaprika heeft een bijzonder zoete smaak. Waar het meest zoete exemplaar van de ‘gewone’ blokpaprika’s een brixwaarde van 7 heeft, heeft de zoete puntpaprika een brixwaarde van 9 tot 10.” Brix is de meetwaarde voor het natuurlijke suikergehalte in een vrucht. “Dit hoge suikergehalte is al in veel onafhankelijke testen aangetoond.” Een ander bepalend aspect voor de smaak is de wat dunnere huid in vergelijking met een gewone paprika. Hierdoor heeft de consument geen last van de velletjes van de vrucht. Die kunnen bij het eten van gewone paprika’s voor oprispingen zorgen.

 

Kwekerij het Westland sorteert de puntpaprika’s op de eigen bedrijven. Bij pakstation Rainbow Kleinpak worden de producten verpakt naar de wensen van de klanten. “Mede door de ruime mogelijkheden van de machines en de flexibiliteit van de medewerkers is bijna elke verpakking mogelijk. We kunnen niet alleen aan de slag met bestaande verpakkingen, maar ook met klanten een geheel nieuw verpakkingsconcept ontwikkelen.”