Kwekerij Growin is lid van Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een groep vakbekwame telers en medewerkers is Harvest House continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt waar we dan ook flexibel op inspelen. Deze specifieke product- en marktkennis in combinatie met ons innovatieve vermogen maken ons de solide, meedenkende partner die we graag willen zijn. Dit resulteert uiteindelijk in het oogsten van het beste rendement. Niet alleen voor ons en onze telers, maar voor iedereen.

Kwekerij Growin

Bedrijf Kwekerij Growin
Locatie(s) Maasland
Land Nederland
Producten Rode blokpaprika’s
Arealen  ha 7,3
Certificeringen Global Gap, Grasp , Tesco Nature, ISO en Field to Fork

Rode paprika

Zoet, stevig en kruidig

KWEKERIJ GROWIN

Kwekerij Growin is een paprikateeltbedrijf dat in 1998 door Wim Grootscholten is opgericht. De huidige directie bestaat uit Patrick Grootscholten en Daaf Steentjes. Op 7,3 hectare worden rode blokpaprika’s van het ras Maranello geteeld. De paprika’s van dit ras hebben een goede smaak, een sterke groeikracht, een snelle doorkleuring en is arbeidsvriendelijk. De paprika’s worden verpakt bij Rainbow Kleinpak welke tegenover Kwekerij Growin gevestigd is. Zo blijven de lijnen kort en kan er snel geschakeld worden.

 

Kwekerij Growin wil op een duurzame manier een gezond product telen met ook een gezonde businesscase. Dit begint bij de nette manier van werken en het schoonhouden van zowel de kas als de overige bedrijfsruimten. Kwekerij Growin heeft een stevige en systematische aanpak van de biologie. Dit houdt in dat er zo lang mogelijk gebruik gemaakt wordt van beestjes en zo laat mogelijk andere middelen worden ingezet. Ook beschikt zij over 2 WKK’s en wordt er momenteel gewerkt aan het aanleggen van aardwarmte. En uiteraard staat verder verduurzamen, zoals een watergesloten teelt, op de planning.

 

“Je kunt alleen vermenigvuldigen als je ook kunt delen” is een passende uitspraak voor Kwekerij Growin. Dit is van toepassing op het gebied van informatie, kennis, transparantie en betrokkenheid en bepaalt ook mede de sfeer binnen het bedrijf. Een goede sfeer is belangrijk en dat weten ze bij Kwekerij Growin ook. De twee ondernemers zijn ontzettend enthousiast en hun drive straalt door in alle lagen van de organisatie. De medewerkers zijn gemotiveerd en betrokken en iedereen draagt bij aan het verder ontwikkelen van het bedrijf.

 

Het antwoord op de vraag “hoe is jullie visie op de toekomst van de glastuinbouw en van jullie bedrijf?” luidt dan ook als volgt: “Stilstand is achteruitgang. Neem geen ondoordachte stappen maar blijf ontwikkelen en werken aan vernieuwing zonder dit ten koste te laten gaan van de bedrijfszekerheid”.