Kwekerij De Wieringermeer is lid van Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een groep vakbekwame telers en medewerkers is Harvest House continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, waar we dan ook flexibel op inspelen. Deze specifieke product- en marktkennis, in combinatie met ons innovatieve vermogen, maken ons de solide, meedenkende partner die we graag willen zijn. Dit resulteert uiteindelijk in het oogsten van het beste rendement. Niet alleen voor ons en onze telers, maar voor iedereen.

Kwekerij De Wieringermeer

Bedrijf Kwekerij De Wieringermeer CV
Locatie(s) Middenmeer
Land Nederland
Producten Paprika rood, geel en groen
Arealen 40 ha
Certificeringen GlobalGap, Tesco Nurture, ISO9001

Rode paprika

Zoet, stevig en kruidig

Gele paprika

Zoet en stevig

Groene paprika

Kruidig en stevig

“Feed the world with healthy food’’, dat is waar wij ons elke dag weer voor inzetten. Wij staan voor maximale kwalitatieve productie met aandacht voor het milieu, haar omgeving en de mens. Duurzaam produceren betekent voor ons telen met zo min mogelijk afval en gasverbruik, in combinatie met een lage CO2-uitstoot.

 

De laatste 10 jaar tijd hebben wij onze CO2-uitstoot met 77% verlaagd en ons gasverbruik teruggebracht van 29.390.000 m3 gas (met 40ha teelt) naar 8.599.000 m3, terwijl onze teelt groeide naar 50 ha. In onze laatst gebouwde kas (Rainbow Middenmeer) van 10,2 ha hebben we helemaal geen gas: deze kas verwarmen we met aardwarmte.

 

Mooie prestaties, maar boven alles staan bij ons de mensen centraal. De inzet en betrokkenheid, maar vooral het grote verantwoordelijkheidsgevoel van ieder heeft ons zo ver gebracht. Het zal ons ook in de toekomst verder helpen.