Kwekerij De Wieringermeer is lid van Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een groep vakbekwame telers en medewerkers is Harvest House continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, waar we dan ook flexibel op inspelen. Deze specifieke product- en marktkennis, in combinatie met ons innovatieve vermogen, maken ons de solide, meedenkende partner die we graag willen zijn. Dit resulteert uiteindelijk in het oogsten van het beste rendement. Niet alleen voor ons en onze telers, maar voor iedereen.

Kwekerij De Wieringermeer

Bedrijf Kwekerij De Wieringermeer CV
Locatie(s) Middenmeer
Land Nederland
Producten Paprika rood, geel en groen
Arealen 40 ha
Certificeringen GlobalGap, Tesco Nurture, ISO9001

Rode paprika

Zoet, stevig en kruidig

Gele paprika

Zoet en stevig

Groene paprika

Kruidig en stevig

Kwekerij De Wieringermeer

 

Kwekerij De Wieringermeer is in 2005 opgericht en is gesitueerd in de kop van Noord-Holland, direct aan de Rijksweg A7. De directie bestaat uit John van Marrewijk, Patrick Grootscholten, Daaf Steentjes, Arco Vreugdenhil en Peter Steentjes. Door de bundeling van specifieke kwaliteiten en een perfecte taakverdeling heeft Kwekerij De Wieringermeer zich ontwikkeld tot een gerenommeerd en vooruitstrevend paprikabedrijf. “We zijn bezig met het heden en klaar voor de toekomst.”

 

Bij Kwekerij De Wieringermeer worden op 40 ha verschillende kleuren paprika’s geteeld. “Bij het telen staan productie en kwaliteit centraal. Daarnaast wordt gewerkt aan nieuwe marktontwikkelingen, zoals het verwerken van water en afval tot nieuwe energie. De kern van de werkwijze op ons teeltbedrijf is maximaal biologisch telen. Bijvoorbeeld door het inzetten van natuurlijke vijanden van de schadelijke insecten. Deze methode, waarbij beestjes tegen beestjes worden ingezet, is zowel efficiënt als milieuvriendelijk.

 

Kwekerij De Wieringermeer maakt gebruikt van aardwarmte via Energie Combinatie Wieringermeer (ECW). Aardwarmte is warmte die wordt gewonnen uit het binnenste van de aarde, vanuit een zandlaag op circa 2200 meter diepte. Het water dat naar boven wordt gehaald heeft een temperatuur van circa 90 graden. Het kan het hele jaar worden benut. Aardwarmte is daarmee een ideale basisvoorziening voor een modern glastuinbouwgebied. Het voorziet in de warmtevoorziening voor alle ondernemers in het gebied. Deze duurzame energiebron zorgt er voor dat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt. “De eindproducten van de afnemers van ECW – diverse glasgroenten, waaronder onze paprika’s – kunnen met het gebruik van aardwarmte verder verduurzamen.”