03
May

Over Kwekerij Andijk

Kwekerij Andijk is lid van Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een groep vakbekwame telers en medewerkers is Harvest House continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, waar we dan ook flexibel op inspelen. Deze specifieke product- en marktkennis, in combinatie met ons innovatieve vermogen, maken ons de solide, meedenkende partner die we graag willen zijn. Dit resulteert uiteindelijk in het oogsten van het beste rendement. Niet alleen voor ons en onze telers, maar voor iedereen.

Kwekerij Andijk BV

Bedrijf Kwekerij Andijk BV
Locatie(s) Andijk
Land Nederland
Producten Paprika rood
Arealen 19,1 ha
Certificeringen GlobalGap

Rode paprika

Zoet, stevig en kruidig

Kwekerij Andijk

 

Kwekerij Andijk wordt gerund door een hechte groep paprikatelers die al vele jaren samenwerken op diverse gebieden. Het doel van Kwekerij Andijk is zo marktgericht mogelijk produceren tegen een lage kostprijs. “We hebben een modern glastuinbouwbedrijf met 10 ha glas en 15 ha grond waar we verder kunnen uitbreiden. Hier telen we niet alleen, ook het sorteren gebeurt op locatie. Daarvoor hebben we de beschikking over moderne en hoogwaardige middelen. Ons teeltbedrijf beschikt tevens over twee WKK’s, de kassen zijn voorzien van assimilatiebelichting en er wordt maximaal biologisch geteeld.”

 

Kwekerij Andijk heeft sterke troeven in handen om, in samenwerking met diverse andere partijen, een toekomstig aardwarmteproject succesvol te ontwikkelen. “We zijn in het bezit van de benodigde subsidies en beschikkingen. Daarnaast zijn de geologische omstandigheden van de ondergrond zeer goed tot uitstekend te noemen.” Aardwarmte is warmte die wordt gewonnen uit het binnenste van de aarde, vanuit een zandlaag op circa 2200 meter diepte. Het water dat naar boven wordt gehaald heeft een temperatuur van circa 90 graden. Het kan het hele jaar worden benut. Aardwarmte is daarmee een ideale basisvoorziening voor een modern glastuinbouwgebied. Het voorziet in de warmtevoorziening voor alle ondernemers in het gebied. Deze duurzame energiebron zorgt er voor dat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt. “Door het gebruik van aardwarmte kunnen wij en onze collega’s in het gebied de productie van kasgroenten verder verduurzamen.”

 

Wanneer het aardwarmteproject succesvol is uitgevoerd worden de uitbreidingsmogelijkheden bekeken op basis van de beschikbare warmte. Doel is om 15 ha uitbreiding te realiseren. Uiteraard alleen wanneer daar in de markt vraag naar is.

Comments ( 0 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *