Verantwoord telen

Rainbow Growers tracht maximaal biologisch te telen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

 

De moderne kassen zijn voorzien van luchtramen, verwarming, schermdoeken, belichting en de moderne klimaatcomputers. Duurzaam telen staat ook hoog in het vaandel. Dit laat zich vertalen in het gebruik van biologische bestrijders, recirculatie van drainwater, verwarming door wkk’s. De CO2 die vrijkomt bij de wkk’s kan weer gebruikt worden als voedingsstof voor het gewas.

Samen een project starten! Wilt u met ons samenwerken? Neem contact op Samen een project starten!

Product

Paprika’s hebben ook een hoog gehalte aan mineralen, vitamine E, vitamine B, foliumzuur en vezels. Met name in de rode, gele en oranje paprika.

 

Onverpakte paprika’s kunt u het best bewaren in de kelder of de groentelade van de koelkast. Op die manier behouden ze (ruim een week) hun smaak en kleur. Verpakte zijn paprika’s langer houdbaar. Een verse, gezonde paprika voelt stevig aan, glanst en heeft geen rimpels of vlekken. De steel heeft een frisse groene kleur. Wilt u de paprika rauw eten? Laat deze dan eerst even op kamertemperatuur komen.

Biologie

De kern van onze werkwijze is dat we zo efficient en optimaal mogelijk tijd besteden aan biologische gewasbescherming. Op die manier wordt er maximaal biologisch geteeld. Om een goed biologisch evenwicht te creëren worden er hoofdzakelijk biologische bestrijders ingezet.

 

Deze inzet is het beste voor het gewas, de kwaliteit van de vrucht en voor het milieu. Alleen maar voordelen dus.

Water

Regenwater wordt opgevangen door het glasdek en laat het in één van de waterbassins lopen. Op die manier is er altijd water voorradig.

 

Onze kwekerijen werken met de modernste en meest efficiëntste substraten en watergeefunits. Aan het gezuiverde water worden meststoffen volgens een gedetailleerd recept toegevoegd. Sturing van voeding en watergift is erg belangrijk in de substraatteelt. Het teveel meegegeven water loopt uit de substraatmatten, wordt ontsmet met UV-licht en hergebruikt. Dit draagt bij aan het duurzaam telen.

Energie

Kwekerij De Wieringermeer maakt (reeds) gebruikt van aardwarmte (geothermie) via Energie Combinatie Wieringermeer (ECW). Voor 2018 staan Growin en Andijk met een eigen geothermisch project op de planning.

Aardwarmte wordt gewonnen vanuit een zandlaag op circa 2400 meter diepte. Het water heeft een permanente temperatuur van circa 90 graden. Aardwarmte is daarmee een ideale basisvoorziening voor een modern en duurzaam glastuinbouwgebied. Deze duurzame energiebron zorgt er voor dat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt.