Commercieel directeur John van Marrewijk vertrekt bij Kwekerij de Wieringermeer

Commercieel directeur John van Marrewijk vertrekt bij Kwekerij de Wieringermeer John van Marrewijk, één van de oprichters van Kwekerij de Wieringermeer, heeft 1 jaar geleden aangegeven om per 1 januari 2022 te stoppen als commercieel directeur van Kwekerij de Wieringermeer en daarnaast zal uittreden als aandeelhouder. John heeft in 2005 samen met Patrick Grootschoten en Daaf Steentjes Kwekerij de Wieringermeer opgericht. Mede onder zijn leiding is Kwekerij de Wieringermeer uitgegroeid tot een grootschalige paprikakwekerij waarin bijna volledig met duurzame energie paprika’s worden geteeld. Binnen Kwekerij de Wieringermeer was John onder andere verantwoordelijk voor de inkoop en energie. Daarnaast heeft John binnen de Coöperatie Harvest House altijd een belangrijke commerciële functie vervuld in de rol tussen telers en verkopers. De functies die hij binnen Harvest House heeft blijft John in 2022 nog uitoefenen. John blijft na zijn uittreden bij Kwekerij de Wieringermeer nog verantwoordelijk voor het teeltbedrijf Rainbow Horticulture Tunisia,
waar op 10 ha in Tunesië paprika’s worden geteeld. Daarnaast blijft hij ook directielid en aandeelhouder van Rainbow Puntpaprika, waar de teeltbedrijven Kwekerij het Westland en Kwekerij Powergrow onder vallen en puntpaprika’s geteeld worden op 18 ha. De functies van John zullen binnen Kwekerij de Wieringermeer door de huidige directie: Patrick Grootscholten, Daaf Steentjes, Peter Steentjes en Arco Vreugdenhil, worden overgenomen. De directie heeft veel waardering voor datgene wat John met en namens Kwekerij de Wieringermeer heeft bereikt. Zij danken John dan ook voor de inspanningen en behaalde resultaten en wensen hem veel succes toe in zijn verdere carrière.

Nieuws

Paprika is er in vele vormen, kleuren en smaken: groot, klein, langwerpig, zoet, spicy, rood, groen, geel, oranje, wit, paars ….

 

Maar wat kan je allemaal met een paprika bereiden, waar bestaat een paprika uit, waar komen ze vandaan en hoe bewaar je ze het beste? Wij hebben “alle” wetenswaardigheden voor u verzameld … nog leuker … als we ze niet hebben kunt u ons hiervan op de hoogte brengen.

 

Heeft u nieuws, info of andere (culinaire) wetenswaardigheden? Laat het ons via dit formulier weten. Wij voegen deze dan toe aan het juiste onderdeel: Culinair, Media, ViniVega of Voedingswaarden.

Samen een project starten? Wilt u met ons samenwerken? Neem contact op Samen een project starten?